Till navigation Till innehåll (s)

Kontakt

Jonas k Andersson
Fastighetsförvaltare
072 708 62 03
jonas.k.andersson@akademiskahus.se

Tomas Andersson
Teknisk Förvaltare
070 676 92 09
tomas.andersson@akademiskahus.se

Thomas Ots
Teknisk förvaltare
072 243 83 03
thomas.ots@akademiskahus.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet

slu.jpg

Kortfakta

Adress: Skogsmarksgränd 17

Anl. nr: J0027001

Byggår: 1978

Arkitekt: Bertil Håkansson

Sveriges lantbruksuniversitet

Byggnadsguide

Allmänt

Felanmälan:
Är något fel i ditt hus? Gör en felanmälan till Akademiska Hus via appen eller på vår hemsida. Ange eventuellt rumsnummer då du gör felanmälan. Rumsnumret finns angivet på dörrpost.

Vid akuta fel utanför ordinarie arbetstid (måndag-fredag, 07.30-16.00) kan du ringa journummer 070-510 10 02.

Låsning:
Huset är försett med ett elektroniskt centralt låssystem med kortläsare vid entréer. Detta innebär att entrédörrar automatiskt låses kvällstid och helger. Under denna tid krävs passerkort med kod eller nyckel för tillträde till byggnaden.

Vid utgång genom låsta dörrar, tryck på knapp med nyckelsymbol placerad intill dörren.
Vid frågor kontakta närservice som sitter vid huvudentrén.

Avfall

I huset finns kärl för papper, brännbart och matavfall. Övriga sopor lämnas i soprum/miljörum där separata kärl finns för källsortering. Akademiska Hus ansvarar för att soprum tömmes.
Hyresgästen ansvarar själv för bortforsling av grovsopor, lastpallar och större emballage.

Belysning och el

Allmänt

Entré och ytterbelysning tänds vid skymning och släcks vid gryning. Viss ledbelysning är alltid tänd.

Ljusa korridorer
Belysningen tänds på morgonen och släcks på kvällen. Dessutom är belysningen släckt när det är ljust ute. Utanför ordinarie kontorstid kan belysningen tändas av tryckknappar i korridoren. Belysningen är då tänd i ca 7min.

Mörka korridorer
Belysningen tänds på morgonen och släcks på kvällen. Utanför ordinarie kontorstid kan belysningen tändas av tryckknappar i korridoren. Belysningen är då tänd i ca 7 min.

Kontor

Utformningen av belysningen i kontoren kan variera beroende på vilket år installationen utförts. Huvuddelen av kontoren har frånvarosläckning.

Brandskydd

Brand

Brandlarm (signal ljuder) är installerat i byggnaden och larmet går direkt till brandkår och 112.
På plan 3 kommer det höras ett "talande brandlarm".
Om brandlarmet går utrym huset enligt skyltar och utrymningsplaner.
Branddörrar uppställda med magneter stängs automatiskt vid larm, för att förhindra brand- och rökgasspridning.

RÄDDA - VARNA - LARMA - SLÄCK
• rädda dig själv och andra i din närhet, men ta inte själv för stora risker
• varna andra som kan vara i fara
• larma Räddningstjänsten genom att ringa 112
• släck branden om det är möjligt
Brandsektionerade dörrar i korridorer och mot utrymningsvägar som ej är uppställda med magneter, kopplade till brandlarmet, ska alltid hållas stängda för att förhindra brand- och rökgasspridning.

Utrymningsvägar/ Samlingsplats

Se utrymningsplaner i korridorer.

Trapphusen utgör av varandra oberoende utrymningsvägar. Från varje arbetsplats kan man nå två trapphus. Utrymningsvägarna, som är skyltade med gröna lysande utrymningsskyltar, får aldrig blockeras. De gröna skyltarna är alltid tända och har batteribackup för att lysa även vid strömavbrott.

Om brandlarmet utlöses ska all personal lämna byggnaden, stänga alla dörrar efter sig och samlas vid återsamlingsplatsen (Se respektive utrymningsplan). Personalen anmäler sig där till utrymningsmottagaren och lämnar sitt namn och grupptillhörighet eller motsvarande. Ingen får avvika från återsamlingsplatsen förrän detta är gjort.

Brandfarlig utrustning

Installation av brandfarlig utrustning eller uppställning av gasflaskor med brandfarliga gaser får först ske efter kontakt med Akademiska Hus, som i sin tur har anmälningsplikt till brandförsvaret.

Som brukare ansvarar du för att gasflaskor skyltas och brandsläckningsutrustning som krävs för verksamheten anskaffas.
 

Person- och hisslarm

Möjlighet att skicka nödsignal finns i hissar, handikapptoaletter och vilrum. När tryckknappen hålls in i mer än 15 sekunder ljuder en signal utanför dörren och larm går till Akademiska Hus. Efter ordinarie arbetstid går larm till jourpersonal eller väktare.

Larm från hissar återställs av driftpersonal.

Bevakning

Tänk på att alltid låsa ditt rum när det är tomt och att inte förvara stöldbegärliga saker i rummet.

Nattetid bevakas byggnaden av väktare.

Om du ser personer som du inte känner, fråga vem det är och vad de gör i lokalerna. Var beredd att legitimera dig om du vistas i lokalerna.

Rumsklimat

Värme

Fastigheten har ett vattenburet värmesystem. I nästan alla kontor styrs radiatorn av ett överordnat system.
I övriga rum ställs temperatur in med hjälp av termostat placerad på radiatorn eller om så finns via rumsgivare som är placerad på väggen.

Tillgänglighetsinformation

Bilparkering

Parkeringsplatser avsedda för fordon med handikapptillstånd finns i nära anslutning till huvudentrén. Se gärna Campuskarta

Entréer och hissar

Entréerna är tillgänglighetsanpassade och alla våningar kan nås via hiss.

RWC

Toaletter anpassade för funktionsnedsatta finns på varje våningsplan. På RWC finns trygghetslarm med röda tryckknappar märkta "nödsignal". Larm återställs inne i respektive rum genom att trycka på återställningsknappen.

Ventilation

Allmänt

Ventilationen i kontorslokaler styrs av en tidkanel och går normalt dagtid. Utanför ordinarie drifttid kan ventilationen i lärosalar på plan 5-6 och i restaurangen startas med hjälp av timer. I lärosalar och grupprum finns skyltar uppsatta som anger vilket antal personer lokalen är dimensionerad för.
Det är tillåtet att vädra ur lokalerna genom att öppna fönstren bara dessa stängs när lokalen lämnas!

Öppna dock ej fönster efter 16.00 eller under helger då detta kan utlösa larm!

KONTOR/KONTOSRLANDSKAP VENTILATION

DU HAR SMART VENTILATION
Din fastighet har ett behovsstyrt ventilationssystem där luftflöden styrs med hjälp av olika givare- till exempel kan luftflöden styras med hänsyn till närvaro, temperatur och koldioxidhalt.
Systemet kan styra värmetillförseln till element så att man inte värmer och kyler samtidigt. Med hjälp av närvarogivare kan luftmängden minskas och belysningen släckas när inga personer befinner sig i rummet. Tilluftsdonen är utrustade med rörliga lameller och den här lösningen har två väsentliga fördelar.
1. Den ser till att ljudnivån från tilluftsdonet är mycket låg.
2. Den minimera drag
I konferensrum, som ställer särskilda krav på ventilation, kan koldioxidgivare anslutas för att styra luftmängden och säkra god luftkvalitet.
Frånluftsbalansering kan styras av ett aktivt tilluftsdon eller centralt med separat regulator.

ENERGIEFFEKTIVT
Ventilationssystemet kan spara mycket energi och bidra aktivt till ett bra inomhusklimat. Klimatstyrningen sker med undertempererad tilluft. Istället för att tillföra värmeenergi vid fläktaggregatet värms ventilationsluften upp i rummet av belysningen, dator och människa. Mängden undertempererad luft ökar och temperaturen stiger, så att rumsklimatet blir behagligt även om solen och flera personer tillför värme.
Jämfört med ett konstantflödessystem, så spar denna lösning typiskt mer än 90% tilluftsvärme, 50%fläktel 25% kyla och 10% radiatorvärme.

Labbventilation

I Lablokaler går ventilationen kontinuerligt och forceras när dragskåp används. Var rädd om miljön och dra ner luckan i dragskåpen, när du inte aktivt jobbar i det.