Campusutveckling
Framtidens lärandemiljöer

Så utvecklar vi miljöer för aktivt lärande
Hundratusentals studenter och forskare har sin vardag i våra fastigheter och vi känner ett stort ansvar för att ge de bästa tänkbara förutsättningar. Det är så vi kan stärka Sverige som kunskapsnation. Med detta som utgångspunkt skapar vi tillsammans med lärosätena lärandemiljöer som ska vara ändamålsenliga över lång tid.

Stöd i utvecklingsprojekt och överföring av kunskap
Vi arbetar aktivt för fler flexibla och varierande lärandemiljöer som möter förändrade pedagogiska behov och sätter studenternas lärande i centrum. I nära samverkan med olika lärosäten jobbar vi med utvecklings- och innovationsprojekt för att öka inslaget av miljöer som stödjer studentaktivt lärande. Vår kompetens omfattar såväl lärande- som studiemiljöer och vi jobbar även med hybrida lösningar och utemiljöer. Akademiska Hus närvaro på flera orter ger möjlighet att bidra till kunskapsöverföring och att framgångsrika exemepl och metoder kommer fler till del.
Learning Lab – testbäddar för framtidens lärandemiljöer
I nära samverkan med Göteborgs universitet, Umeå universitet och Örebro universitet utgör våra fastigheter testbäddar för innovation, forskning och utveckling om framtidens lärandemiljöer.

Learning Lab – Göteborgs universitet
Testbädd med unika möjligheter för mer flexibelt lärande på Chalmers campus Johanneberg.
Läs mer

Learning Lab – Örebro universitet
Testmiljö på campus som ger bättre stöd för en mer studentaktiv högskolepedagogik.
Läs mer

Learning Lab – Umeå universitet
En exklusiv testmiljö med mycket teknik för att utforska och ta det hybrida lärandet till en ny nivå.
Läs mer
Lärandemiljöer utomhus
Vilka läraktiviteter går att genomföra utomhus med samma kvalitet som inomhus och hur kan lärandemiljöer utformas för att göra det attraktivt att flytta ut? Med campus som testbädd utforskar vi utemiljön som lärandemiljö tillsammans med SLU Alnarp.




