Till navigation Till innehåll (s)

Forskartorget byggt av Akademiska Hus

Årets Forskartorg bjuder på inte mindre är 75 olika programpunkter. Under Bokmässans fyra dagar kommer drygt 10 000 personer besöka torget som är skapat och byggt av Akademiska Hus.

Forskartorget är en kunskapsmiljö och en mötesplats på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg. Tillsammans med universitet, högskolor, stiftelser, myndigheter, företag, organisationer och bokförlag presenteras ett fullmatat program på ett tvär- och populärvetenskapligt sätt.

Akademiska Hus är sedan tre år monterskapare och montersponsor för Forskartorget.

- Akademiska Hus kärnverksamhet är att skapa arenor för kunskapsspridning och kunskapsinhämtning. I Forskartorgets monter möter ett stort antal forskare och författare nära 10 000 mässbesökare under fyra dagar. Det var därför ett lätt beslut att stötta Forskartorget i skapandet av en ny kunskapsmiljö, säger Cecilia Nielsen kommunikationschef Akademiska Hus.

Bakom designen ligger dels Akademiska Hus eget arkitekturråd, Christian Frisenstam och arkitektbyrån Tengbom och dels Forskartorgets projektgrupp. Inspiration har hämtats från gröna campusområden, innovationsmiljöer och antika amfiteatrar. 

Varmt välkomna till Forskartorget byggt av Akademiska Hus!

Forskartorget - Bok och Biblioteksmässan 2014

Eventinformation

Mässans gata 20 Göteborg