För mer information

Helene Sedvall
Fastighetsförvaltare
018-68 32 14
helene.sedvall@akademiskahus.se
Bertil Skogehall
Driftingenjör
018-68 32 82
bertil.skogehall@akademiskahus.se

Ekonomikum

Välkommen till Ekonomikum! Här läser ca 2500 studenter och ca 500 anställda vistas dagligen i huset.  Här finns restaurang Humlan och härifrån sänder Studentradion. I centrum av huset finns det stora biblioteket som är ett populärt ställe för studenter att visas i.

Ekonomikum ligger mitt i ett grönområde flitigt använt av studenterna för studier, picnic eller bara vila. I närområdet finns även studentbostäder, närlivs och restauranger och en av Ekonomikums närmaste granne är museum Biotopia.

Har du varit i Uppsala för att delta i det stora Valborsfirandet har du säkert hängt eller stannat för att äta lunch i parken som är känd för det stora antalet människor som varje Valborg kommer hit. 

1975 invigdes dåvarande Humanistiskcentrum i Uppsala i folkmun kallad Hum C. Ursprunglig byggnadsarkitekt var Peter Celsing och huset är ritat i ett av strukturalismen påverkat formspråk och uppfördes med enkla material och rationella byggnadsmetoder. 

Efter en stor renovering under åren 1997–1999 återinvigdes byggnaden i november 1999 som Ekonomikum. Byggnaden är uppkallad efter Theatrum Oeconomicum vid Östra Ågatan, där Uppsalas förste och världens fjärde ekonomiprofessor Anders Berch bedrev sin verksamhet från 1741.

Läs mer om Cookies