För mer information

Helene Sedvall
Fastighetsförvaltare
018-68 32 14
helene.sedvall@akademiskahus.se
Bertil Skogehall
Driftingenjör
018-68 32 82
bertil.skogehall@akademiskahus.se

Ekonomikum

Välkommen till Ekonomikum! Här läser ca 2500 studenter och ca 500 anställda vistas dagligen i huset.  Här finns restaurang Humlan och härifrån sänder Studentradion. I centrum av huset finns det stora biblioteket som är ett populärt ställe för studenter att visas i.

Ekonomikum ligger mitt i ett grönområde flitigt använt av studenterna för studier, picnic eller bara vila. I närområdet finns även studentbostäder, närlivs och restauranger och en av Ekonomikums närmaste granne är museum Biotopia.

Har du varit i Uppsala för att delta i det stora Valborsfirandet har du säkert hängt eller stannat för att äta lunch i parken som är känd för det stora antalet människor som varje Valborg kommer hit. 

1975 invigdes dåvarande Humanistiskcentrum i Uppsala i folkmun kallad Hum C. Ursprunglig byggnadsarkitekt var Peter Celsing och huset är ritat i ett av strukturalismen påverkat formspråk och uppfördes med enkla material och rationella byggnadsmetoder. 

Efter en stor renovering under åren 1997–1999 återinvigdes byggnaden i november 1999 som Ekonomikum. Byggnaden är uppkallad efter Theatrum Oeconomicum vid Östra Ågatan, där Uppsalas förste och världens fjärde ekonomiprofessor Anders Berch bedrev sin verksamhet från 1741.