Till navigation Till innehåll (s)

Chalmers - Campus Johanneberg

Vårbilder-kväll_720x

Chalmers består av Campus Johanneberg och Campus Lindeholmen, vart och ett med sin unika inriktning och särprägel. Fastigheterna på Chalmers ägs av Akademiska Hus och Chalmersfastigheter.

Campus Johanneberg är ett citycampus i nära kontakt med Johanneberg Science Park och A Working Lab som erbjuder arenor för innovation och samverkan med näringslivet.

Campus Johanneberg är det första och även det största campusområdet för Chalmers tekniska högskola. Här är de flesta av civilingenjörsprogrammen lokaliserade och här bedrivs också det mesta av forskningen.

Service på Campus

Service på campus

Parkeringsinformation

Chalmers Fastigheter AB i samarbete med Parkering Göteborg AB har uppdrag att hantera försäljning, bevakning och frågor kring parkering på Chalmersområdet. 

Hitta närmaste parkeringsplats på Parkering Göteborgs hemsida.  

För mer information om parkering i Campus Johanneberg hänvisar vi till Chalmers fastigheter AB. Läs mer här. 

 

Kommunikationer

Hitta till Chalmers - Campus Johanneberg: 

  • Med spårvagn och buss: Ett antal bussar och spårvagnar kan ta dig till Chalmers. Bussarna 16, 55, 158, 753 och spårvagnarna 6, 7, 8, 10 och 13 trafikerar hållplats Chalmers. Buss 19 stannar på hållplatsen Chalmers Tvärgata. Buss 16  går mellan Chalmers båda campus och är det smidigaste sättet att åka mellan campus.
  • Med bil: Konsultera karta/GPS för bästa alternativ väg till ditt mål på campusområdet. Hitta närmaste parkeringsplats på Parkering Göteborgs hemsida.  
  • På cykel: På trafiken.nu hittar du cykelkartor och en reseplanerare för att förenkla ditt cyklande i Göteborg.