Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Jonas k Andersson
Fastighetsförvaltare
072 708 62 03
jonas.k.andersson@akademiskahus.se

Campus Umeå

DSC_0249.jpg

Välkommen till Campus Umeå. Här finns Umeå universitet, Sveriges lantbruksuniversitet SLU och IKSU som tillsammans med Norrlands universitetssjukhus och Uminova bildar Umeå universitetsstad - en stadsdel som andas forskning, innovation och utbildning med idrott och hälsa som förtecken.

Campus Umeå bildades under början av 1960-talet. Karakteristiskt för området är den vackra universitetsdammen som utgör centrum, samt stora öppna gräsytor som lockar till aktivitet och gemenskap. Service, boende och aktiviteter är delar som gör ett campus tillgänglig och som bygger trygghet och säkerhet.

Utearbetsplatser

Vid dammen på campus finns det en paviljong och utearbetsplatser att nyttja. Dessa har uppförts inom projektet Sharing City Umeå.  Där startar även Walkandtalk-slingorna som går att följa för promenadsträckor i olika längder. 

Paviljongen erbjuder laddningsmöjligheter utomhus vid bänkarna under tak. Inomhusytan är möjlig att boka via Info-center på Umeå universitet utan kostnad. Hållbara och hälsosamma aktiviteter bör vara i fokus vid nyttjandet.

Utearbetsplatserna har tak, ett litet bord och är vridbara. Detta gör att användaren kan anpassa stolens placering efter egna preferenser och vad som fungerar bäst för stunden.

Parkeringsinformation

Parkeringsplatser för bilar, elbilar och cyklar finns på området. Parkeringsplatserna finns utmärkta på campuskartan.

Umeå parkering AB, UPAB, har hand om våra parkeringar på campuset. UPAB ansvarar för det administrativa kring uthyrning, tillstånd med mera.  Kontakta deras kundservice för generella frågor om parkeringar och administration.

Felanmälan

Kontakta 

Tanja Dahlberg,  Förvaltningskoordinator,  072 221 79 84 tanja.dahlberg@akademiskahus.se
eller Tomas Andersson, Teknisk Förvaltare, 070 676 92 09 tomas.andersson@akademiskahus.se.
 

Besökare

Parkeringsbiljett till besökstaxa gäller på Akademiska Hus samtliga parkeringsområden. 

Medarbetare och studenter

För att parkera till personal- eller studenttaxa krävs en registrering hos vår parkeringsentreprenör, UPAB.
Kontakta deras kundservice  för frågor kring parkeringar och administration.

Service på Campus

På campus finns ett stort utbud av service, studieplatser, restauranger och caféer. Campusområdet erbjuder gott om kreativa utemiljöer, mötesplatser och idrottsaktiviteter.

Klicka här för att komma till universitetets hemsida där mer information finns att hitta.

 

Kommunikationer

Adress: Umeå Universitet, 907 36 Umeå

Med buss: Ett antal bussar kan ta dig till Campus Umeå. Lokalbussarna 2, 5, 8 och 9 trafikerar hållplats Universum regelbundet. Buss 1 går till hållplats Samhällsvetarhuset. Samtliga bussar förutom buss 2 stannar också vid Norrlands universitetssjukhus. 

Campus Umeå nås med bil och parkering erbjuds på området och hanteras av UPAB

Cykelparkering och luftstationer finns på området. 

Mer information gällande lokaltrafik hittar du på www.tabussen.nu