Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Johan Svahn
Avdelningschef
076 780 29 59
johan.svahn@akademiskahus.se
Sofie Alvers
Fastighetsförvaltare
072 209 72 86
sofie.alvers@akademiskahus.se

Karlstads universitet

Hus 21 ver 2.jpg

Karlstads universitet har ett samlat campus beläget i utkanten av staden. Karlstads universitet har ett samlat campus beläget i utkanten av staden. Campuset ligger ca 6 kilo meter nordost om Karlstads centrum. På universitetsområdet finns bland annat ett prisbelönt universitetsbibliotek samt Hus 21 (Vänern) som tilldelats flera utmärkelser.

Campusomådet har expanderat kraftigt de senaste åren, vilket gör campuset vid Karlstads universitet till både levande och attraktivt. Det bor idag många studenter i direkt närhet till campus. I området finns också flera uppskattade idrottsanläggningar som idrottshall, utomhusgym, gym, samt elljusspår. Busshållplatsen universitetet trafikeras av flera av Karlstads basbusslinjer med flertal avgångar per timme under dagtid.

Det som främst utmärker campus är de korta avstånden. Alla byggnader ligger inom 250 meters radie från huvudingången i biblioteksbyggnaden och det är möjligt att röra sig mellan nästan alla byggnader utan att behöva gå utomhus.

Service på Campus

På campus finns ett stort utbud av service, studieplatser, restauranger och caféer. Campusområdet erbjuder gott om kreativa utemiljöer, mötesplatser och idrottsaktiviteter.

För en fullständig lista över service på campus se www.kau.se.

Kommunikationer

Adress: Universitetsgatan 2, 652 88 Karlstad

Buss
Direktbuss 1 till och från centrum går var tionde minut under större delen av dagen. Även stadsbussarna 2, 3 och 52 samt många läns- och expressbussar stannar vid universitetet. 

https://karlstad.se/karlstadsbuss

https://www.varmlandstrafik.se/

Cykel

Det finns cykelparkering och luftstationer finns på området. Det finns även goda cykel och gångvägar att ta sig till universitetet. 

Tåg

Flera tåg stannar vid tåghållplatsen i Välsviken precis söder om universitetet. Därifrån går buss 53 som är framme på några minuter till universitetet. Från Karlstad centralstation tar du direktbuss 1 från Stora torget.

Parkeringsinformation

Campus Karlstad nås med bil och motorcykel och parkering erbjuds på området och hanteras av Q-park.

Kontakta Q-park AB för frågor kring parkeringar och administration.