Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Magnus Carlson
tf Avdelningschef
073 026 32 59
magnus.carlson@akademiskahus.se
Lisette Bengtsson
Fastighetsförvaltare
072 210 33 69
lisette.bengtsson@akademiskahus.se
Frida Melin
Fastighetschef
072 220 90 45
frida.melin@akademiskahus.se

Campus Alnarp

mittenbild-alnarp_we

Välkommen till Campus Alnarp. Alnarp som ligger mitt i den kunskapsintensiva Öresundregionen mellan Malmö och Lund domineras av Alnarpsparken som gör campus till en grönskande oas. Många av byggnaderna är uppförda under senare delen av 1800-talet och håller en mycket hög arkitektonisk kvalité. SLU Alnarp dominerar lokalmässigt men det finns även mindre verksamheter och bostäder för främst forskare och studenter som bidrar till livet på campus. Tillsammans med SLU har vi tagit fram en campusplan för att skapa förutsättningar att utveckla området och skapa en attraktiv miljö för både forskning och utbildning.

Green Innovation Park öppnar upp campus för fler

Green Innovation Park är en gemensam satsning av SLU och Akademiska Hus för att öppna upp Campus Alnarp för annan verksamhet än akademin. I första hand företag inom de gröna näringarna. Läs mer på greeninnovationpark.se.

Parkeringsinformation

Parkeringsplatser för bilar och cyklar finns på området. Det är kostnadsfritt att parkera.

Kommunikationer

Alnarp ligger ute vid Öresundskusten, strax norr om Malmö, söder om Lomma och väster om Lund och Åkarp. Hit tar man sig lätt med tåg, cykel, buss eller bil.

Med tåg och buss:  Närmaste tågstation ligger i Åkarp (utmed sträckan Malmö–Lund). Därifrån är det promenad- eller cykelavstånd till Alnarp (ca 2 km).    

Från Malmö till Kungsgårdsvägen i Alnarp (nr 133) Från Malmö till Mellangård (nr 132) Från Lund till Lomma (nr 139) Från Lund till Åkarp (nr 130) Tidtabeller och resvägar, se Skånetrafiken

Med bil: 

Från E6 - tag avfarten vid trafikplats Lomma. Sväng höger och i rondellen vid Cirkle K-macken till vänster mot Alnarp.

Från E22 (från norr) - kör av vid avfart 19, Lund S, först väg 108 mot Kävlinge, sen väg 103 mot Lomma, och i rondellen vid Cirkle K-macken till vänster mot Alnarp.

Från yttre ringvägen i Malmö - tag avfarten vid Helenelund (kör förbi Burlövs egnahem, fortsätt förbi varuhuset Burlöv Center (Coop Forum). Sväng av på E2O mot Landskrona/Helsingborg, tag av på första avfart, Åkarp, sväng vänster vid Stop-korsningen vid järnvägen.

Från flygplats

Från Kastrup/Copenhagen Airport- tag Öresundståget till Malmö C. Byt till buss 133 från Malmö C mot Lomma. Gå av på hållplats Alnarp Kungsgårdsvägen.

Från Sturup/Malmö Airport - tag Flygbussen till Malmö C. Byt till buss 133 från Malmö Central mot Lomma. Gå av på hållplats Alnarp Kungsgårdsvägen.