Till navigation Till innehåll (s)

Så bygger vi ett hälsosamt campus

Projektet Hälsa på campus, f.d. Studentsportardagen, är en del i en satsning på hälsa och friskvård vid Umeå universitet. Hälsa på campus erbjuder studenter och anställda kostnadsfria aktiviteter och föreläsningar en gång per termin.

 I samband med Hälsa på campus höstterminen 2019 har Akademiska Hus fått möjlighet att anordna ett Aha-seminarium på temat. Hoppas vi ses i Universumhuset 11 september mellan 14.40-15.40. Mer information om Umeå universitets arrangemang finner ni här: https://www.umu.se/idrottshogskolan/halsa-pa-campus/

För anmälan: kontakta Filip Svensson på filip.svensson@akademiskahus.se

 

Om seminariet Så bygger vi hälsosamma campus

Hur kan Umeå universitet och Akademiska Hus genom fastighetsutveckling och campusplanering förebygga psykisk ohälsa bland studenter? Vilket ansvar har lärosätet och Akademiska Hus för studenternas hälsa och vilka initiativ skulle kunna göra skillnad på området? Välkomna till ett seminarium om hälsa och campusutveckling. Två perspektiv kommer att presenteras och avslutas med en paneldiskussion där deltagarna har chans att ställa frågor.

Mia Edofsson

Mia Edofsson är Akademiska Hus hållbarhetschef sedan 2012 och även styrelseledamot i det nybildade svenska Global Compact. Som hållbarhetschef samordnar hon Akademiska Hus arbete inom hållbart företagande – miljö, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, anti-korruption, affärsetik, jämställdhet och mångfald.

Mette Harder

Mette är arkitekt och undervisar i byggnadskonst vid Arkitekthögskolan, Umeå universitet.
Hon har tidigare arbetat på arkitektkontor i Irland, England och Danmark med fokus på hållbarhet. Hennes forskningsområde handlar om interaktionen mellan människan och den fysiska miljön i aktivitetsbaserade kontor.

 

Panelsamtal med tre kårordföranden

Hanna Lundin Jernberg, ordförande för Umeå Studentkår

Representant för Umeå Naturvetar- och teknologkår

Emil Nygren, ordförande för Umeå Medicinska Studentkår

Eventinformation

Universumhuset, Universums gränd 8 Umeå