Till navigation Till innehåll (s)
Informationsflöde
Ekonomikum

Akademiska Hus fortsätter med fri parkering

För att avlasta kollektivtrafiken under pågående pandemi har Akademiska Hus beslutat att förlänga tiden för fri parkering att gälla även under första halvåret 2021.

För att verifiera att parkerare är berättigad till gratis parkering skall det synligt i bilen finnas något av följande alternativ:

  1. Uppsala universitets särskilda tillstånd (används inom vissa campusområden)
  2. För universitetsanställda samt studenter vid Uppsala universitet som inte har Uppsala universitets särskilda tillstånd måste en gratisbiljett uppvisas. Denna biljett tas ut i de ordinarie betalautomaterna genom att hålla upp Uppsala universitets passerkort i kortläsaren som finns på betalautomaten. Det går även att lösa en gratisbiljett via betalningsapp i mobilen, se anslag vid parkering för instruktion samt zonkod.
  3. Parkeringstillstånd från Aimo Park med texten ”Giltig med Taxa 2 biljett” - du som har detta tillstånd behöver inte ta ut biljett i automaten.

Parkeringsbiljett som är löst i automat/via app gäller som tidigare vid hela Akademiska Hus fastighetsbestånd, dock kräver vissa parkeringar som tidigare även ett särskilt-/giltigt tillstånd.