Till navigation Till innehåll (s)
Informationsflöde
Göteborgs universitet - Renströmsparken/Näckrosen

Information om parkeringarna från 1 januari

parkering-info-bild.jpg

From den 1 jan 2024 lämnar Göteborgs universitet över ansvaret för parkeringarna till Akademiska Hus på campus Medicinareberget, Haga-Linné, Haga-Handels och Lorensberg.

Vad innebär det för mig som ska parkera bilen?

  • Dagens p-tillstånd fortsätter att gälla tillsvidare. Målet är att hitta en digital lösning och under tiden löper p-tillstånden för 2023 på tillsvidare.
  • Under 2024 görs ingen förändring av taxorna för att parkera.
  • Observera att Easy Park numera tar ut en serviceavgift för att använda deras app. Om man använder Smart Parkerings app eller betalar via webben så undviker man serviceavgiften.   
  • EasyPark appen kan fortsättningsvis användas men tänk på att det är nya zoner! Dessutom kan man betala med Smart Parks app och på webben samt SMS.
  • Viktigt om zonkoder: P-tillstånd ger rätt till lägre taxa. För att få den lägre taxan lägger man till en 1 på slutet av gällande zonkod. Exempelvis Viktoriagatan har zonkod 11933 för besökare, för att erhålla den lägre taxan använd zonkod 119331. Skyltningen kommer endast visa zonkod för besökare som betalar en högre taxa. Se bifogat dokument för alla zonkoder.
     

Vilket parkeringsbolag kommer arbeta på områdena?

Smart Parkering

Hur kommer jag i kontakt med Smart Parkering?

Kundtjänst har öppet på vardagar kl 8-17 och nås på telefon: 0771 80 88 80 – knappval 3 eller mail: info@smartp.se. Det går även att chatta via hemsidan www.smartp.se eller använda kontaktformuläret på hemsidan

Om jag ser en felparkerad bil, vart vänder jag mig då?

Telefon: 0771 80 88 80 – knappval 1. Öppettid 00-24 alla dagar.

För mindre brådskande felanmälningar går det bra att maila in till info@smartp.se

Vad innebär det för mig som vill ladda min el-bil?

Ingen förändring. Man betalar sin p-avgift som vanligt, kopplar bilen mot laddboxen och kan sedan ladda via MERs app/webb och betalar för den el man laddar. Ett mål är att man ska kunna betala p-avgift och el-laddning i samma app framöver.

Kan jag hyra en fast parkeringsplats?

Nej, inga privata fasta platser hyrs ut.

Om jag har fått en p-bot, kan Akademiska Hus makulera den?

Nej, varken Akademiska Hus eller GU har rätt att makulera p-böter.

Kontakta Smart Parkering för att överklaga. Det görs enkelt via QR-kod på kontrollavgiften, där man även får tillgång till foton och information kring kontrollavgiften. Eller: maila overklagan@smartp.se alternativt ring 0771 80 88 80 – knappval 1 under vardagar kl 9-14.