Till navigation Till innehåll (s)
Informationsflöde
Kista

Information kring explosionen på Isafjordsgatan 22

Information från Akademiska Hus

Idag skedde ett sprängdåd vid kl 4.30 i byggnaden Electrum 1 i Kista. Detta är en fruktansvärd händelse och vi vill samtidigt uttrycka vår stora lättnad över att inga personer har kommit till skada. 

Polis, räddningstjänst och vår driftpersonal var snabbt på plats. Polisen har inlett en brottsutredning om allmänfarlig ödeläggelse, vilket bidragit till att byggnadens entréplan har haft begränsad framkomlighet.

Skadorna på byggnaden omfattar entrépartiet på Isafjordsgatan 22, lindriga invändiga skador i glasgatan samt några fönsterrutor mot innergården, främst på entréplan. Räddningstjänst och brandkår kunde omgående bedöma att det inte är farligt att vistas i fastigheten. Byggnaden, utöver det avspärrade entréplanet, har därmed kunnat vara öppen under dagen och det har gått att arbeta på plats på övriga våningsplan. 

Efter att polisen hävt avspärrningen påbörjar vi arbetet med att bygga igen entrén. Därefter kommer vi att bygga en provisorisk entrè. Under tiden då vi jobbar med den provisoriska entrén hänvisar vi till entrén vid Kistagången 16, som är fastighetens huvudentré, eller Isafjordsgatan 26 som också är tillgänglig för passage . Garageentrén på Isafjordsgatan 18B är också öppen för passage så garagehyresgäster har tillgång till, och kan inifrån garage, ta sig vidare in i fastigheten.

För att öka säkerheten och tryggheten i och runt byggnaden kommer det tills skalskydd och entré är säkrade att finnas väktare på plats dygnet runt från det att polisen har tagit bort sina avspärrningar. 

Om ni har några frågor angående byggnaden är ni välkomna att kontakta Herman Karlsson på 070-286 77 42. Frågor angående utredningen hänvisar vi vidare till polisen.