Till navigation Till innehåll (s)

Kontakt

Mattias Andersson
Drifttekniker
010 557 24 00
mattias.andersson@akademiskahus.se

Julia Wåhlén
Fastighetsförvaltare
072 203 41 39
julia.wahlen@akademiskahus.se

Robin Gustafson Sjöberg
Teknisk förvaltare
072 199 81 60
robin.gustafsonsjoberg@akademiskahus.se

Green Innovation Park (C4:189)

greeninnovationpark_

Kortfakta

Adress: Ulls väg 29 a-c

Anl. nr: C0004189

Byggår: 1973

Tänk dig en plats där du kan utveckla dina idéer och knyta kontakter med andra som också vill samverka och bidra till en hållbar framtid. En plats där människor, akademi och näringsliv drar nytta av varandra och blir ännu mer framgångsrika. Välkommen till Green Innovation Park!

Green Innovation Park ligger på SLU:s campusområden i Uppsala och Alnarp. Vi attraherar nyfikna

människor och erbjuder en innovationskultur där människor och företag förväntas skapa innovationer för en hållbar framtid.



Med ena benet i akademin och det andra i företagsvärlden vill vi skapa de bästa förutsättningarna för olika kompetenser att mötas och stimulera varandra till nya upptäckter och samarbeten.



Green Innovation Park är en gemensam satsning mellan Sveriges lantbruksuniversitet och fastighetsbolaget Akademiska Hus med stöd från Region Uppsala, Uppsala kommun, Lomma kommun och Europeiska Unionen.

Som medlem i Green Innovation Park blir du en del av vår innovationskultur med forskare, studenter, företag och entreprenörer. Här finns något som passar alla. Läs mer på greeninnovationpark.se.

Byggnadsguide

Avfall

I miljöstation finns i soprum på Nitzelis Gränd 10, sorteras hushållsavfall i fraktionerna:

  • Brännbart
  • Komposterbart
  • Färgat glas
  • Ofärgat glas
  • Plastförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Pappförpackningar
  • Wellpapp
  • Returpapper, tidningar, kontorspapper

 

Hyresgästens ansvar

Hyresgästen ansvarar själv för hopsamling och borttransportering av:

  • Grovsopor
  • Lastpallar
  • Emballage
  • Batterier
  • Ljuskällor
  • Elektronikskrot
  • Metallskrot

 

Ventilation

Allmänt 

För att få bra luftkvalitet i lokalerna är ventilationen anpassad efter det antal personer och den utrustning som planerats för rummen. För att ge värme och motverka kallras finns radiatorer placerade utmed fasadväggar. 

Kontor 

Lufttillförseln i kontor sker automatiskt med ett kontinuerligt flöde.

Mötesrum / konferensrum

I mötesrum/konferensrum kan ventilationen forceras manuellt via en tryckknapp på vägg. Luftflödet ökar då under inställd tid. Denna funktion är möjlig under ordinarie kontorstid. 

I rummen går normaltemperaturen att påverka något via en rums regulator innanför dörr. Vrids omställaren mot plus blir det varmare och vrids den mot minus blir det kallare.

Förlängd drifttid

Efter ordinarie kontorstid d.v.s kvällstid och helger är ventilationen i byggnaden avstängd för att spara energi. Ventilationen kan startas manuellt igen via en tryckknapp i korridor för förlängd drift. Ventilationen fortsätter då under inställd tid.

 

Belysning och el

Gemensamma utrymmen

Belysning i korridorer och trapphus utgör vissa lysrörsarmaturer s.k. led belysning. Armaturerna tänds och släcks tillsammans med ordinarie belysning. Efter inställd tid tänds dessa armaturer via närvarodetektorer. 

Belysning i toaletter styrs lokalt med rörelsedetektorer. 

Tillgänglighetsinformation

Bilparkering 

Parkeringsplatser avsedda för fordon med handikapptillstånd finns i nära anslutning till huvudentrén. Se gärna campuskarta

 

Entréer

Entréerna är tillgänglighetsanpassade.

 

RWC 

Toaletter anpassade för funktionsnedsatta finns. 

Brandskydd

RÄDDA - VARNA - LARMA - SLÄCK 

• rädda dig själv och andra i din närhet, men ta inte själv för stora risker 

• varna andra som kan vara i fara 

• larma Räddningstjänsten genom att ringa 112 

• släck branden om det är möjligt

 

Brand som inte kan släckas med utplacerade handbrandsläckare ska larmas via telefon 112. Begränsa brandhärden genom att stänga fönster och dörrar. 

 

Brandceller

Byggnaden är indelad i ett antal brandceller för att förhindra att brand och rök sprids.
Varje brandcell avgränsas av brandklassade väggar och dörrar. I princip är alla våningsplan, trapphus, hissar, driftutrymmen och avfallsrum egna brandceller. Dörrar i brandcellsgränser kan med magnetupphängning ställas i öppet läge för transporter och stängs manuellt med tryckknapp märkt "branddörrstängare". Vid utlöst utrymningslarm stängs dörrarna automatiskt inom larmat område.

Dörrar i brandcellsgränser får absolut inte spärras genom kilar eller dylikt!

 

Utrymningsvägar / Samlingsplats 

Se utrymningsplaner i korridorer.

Trapphusen utgör av varandra oberoende utrymningsvägar. Från varje arbetsplats kan man nå två nödutgångar. Utrymningsvägarna, som är skyltade med gröna lysande utrymningsskyltar, får aldrig blockeras. De gröna skyltarna är alltid tända och har batteribackup för att lysa även vid strömavbrott.

Om brandlarmet utlöses ska all personal lämna byggnaden, stänga alla dörrar efter sig och samlas vid återsamlingsplatsen (Se respektive utrymningsplan). Personalen anmäler sig där till utrymningsmottagaren och lämnar sitt namn och grupptillhörighet eller motsvarande. Ingen får avvika från återsamlingsplatsen förrän detta är gjort.