Lediga lokaler i Stockholm

I Stockholm har Akademiska Hus lokaler på alla större universitets- och högskoleområden i regionen. Våra kunder är främst universitet och högskolor, forskningsinstitut och forskningsintensiva företag, myndigheter och verksamheter som har en strategisk koppling till våra campus och som bidrar till att skapa en attraktiv helhet.

Vi erbjuder lokaler i alla storlekar för undervisning, laboratorier och kontor och anpassar dem utifrån varje kunds speciella behov och önskemål.  

Är din organisation intresserad av att flytta till något av våra campusområden? Du hittar kontaktuppgifter i rutan till höger.

 

Lediga lokaler | Karolinska Institutet, Campus Solna

Karolinska Institutet är ett centrumnära campus som hela tiden växer och utvecklas. Med Karolinska sjukhuset rakt över Solnavägen och den framväxande Hagastaden runt hörnet bildas här ett kunskapskluster för life science i absoluta världsklass. 

På Campus Solna utvecklas just nu en mötesplats för innovation inom life science som kommer att bli en central samlingspunkt där studenter, forskare, besökare, företagare och start up-bolag kan sammanstråla för kunskapsutbyte, utveckling och innovation.

Scheelelaboratoriet

Scheelelaboratoriet har en unik flexibilitet och generalitet, här erbjuds maximalt anpassningsbara laboratorie- och kontorslokaler med hög teknisk standard.

Lokalerna är ljusa med stort ljusinsläpp och tillåter öppen planlösning, rumsindelad sådan eller en kombination av båda. Möjlighet finns att hyra lokaler från ca 400 till 5 000 kvm och de är tillgängliga från vintern 2018. Huset har även en hörsal på entrévåningen med kapacitet för 144 personer.

Läget på campus
Fastigheten ligger på västra sidan av Campus Solna där Karolinska Institutet har sin hemvist, ett område som är mycket forskningsintensivt med fokus på Life Science. 

Campusområdet har stora gröna ytor och passar utmärkt för en lunchpromenad. Runt hörnet finns Hagastaden med stadens puls och all tänkbar service.

Scheelemodellen
Tvärtemot traditionell projektering har arkitekten Bertil Brodin ritat hela Scheele-laboratoriet inifrån och ut. Huset är uppbyggt av en grundmodul med mått ritade efter funktioner för labbverksamhet med möjlighet till flera rum i djup längs ett enkelt korridorsstråk, uppbyggnaden av huset ger därför en unik flexibilitet. Alla installationer för lab, t.ex. vatten, avlopp och gaser ligger under golv och kan lätt döljas för kontor eller tas fram för lab. El, data ligger lättillgängligt i tak. Ventilationen har en stor kapacitet för krävande utrustning eller för en persontäthet ner till ca 8 kvm/person.

Kortfakta

  • Yta: 33 000 kvm
  • Adress: Scheeles väg 2
  • Våningar: 6 st
  • Fastighetsbeteckning: Haga 4:35
  • Byggår: 1997
  • Arkitekt: Bjurström & Brodin Arkitekter
  • Takhöjd: 2,7 meter

Kontaktperson

Björn Lindberg Sylvan, strategisk uthyrare

Mejladress: bjorn.lindbergsylvan@akademiskahus.se
Tel: 08-685 75 18