Till navigation Till innehåll (s)
Informationsflöde
Karlstads universitet

Information om parkering vid Karlstad Universitet

Parkeringsavgifterna vid universitetet kommer att justeras för att bättre spegla övriga parkeringsavgifter i området, en del avgifterkommer att höjas och andra bevaras. De nya taxorna börjar gälla från 1 augusti 2021. 

 

Parkering bakom biblioteket samt närmast framför hus 21

På dessa parkeringar kan enbart timbiljetter köpas. Parkeringsavgiften höjs till 4 kr/h. Korttidsparkeringen på raderna närmast bakom biblioteket behålls, och här blir den nya parkeringsavgiften 20 kr/h.

 

Norra och södra parkeringen

Månadsbiljett kommer fortfarande att vara möjlig att köpas till norra parkeringen (norr om hus 11) och södra parkeringen (söder om hus 9E). Samma biljett fungerar på båda parkeringarna. Månadsavgiften höjs till 250 kr. Timpriset på dessa parkeringar höjs till 3 kr/h. Observera att nattparkering inte är tillåten.

 

Grusparkeringen norr om Forest Hill

Grusparkeringen norr om universitetet kommer att behålla samma taxa 1 kr/h. 

 

Parkeringen bakom Studenternas hus

Parkeringen bakom Studenternas hus kvarstår till 5 kr/h. 

Laddplatser elbilar

Taxan för alla Ladd-platser kvarstår till 15 kr/h inkl el.

Biljettlösa parkeringsautomater och app

Parkeringsautomater är biljettlösa och en parkeringsapp kan användas. Istället för biljett får du registrera ditt registreringsnummer i automaterna. Appen som används är MobilPark från Aimo Park. Denna app är utan avgifter och det är samma taxa som i automaterna. 

Vi rekommenderar att ni använder appen eftersom ni då också checka ut tidigare eller förlänga parkeringstiden. Det går också att byta registreringsnummer på en månadsbiljett i appen.

 

Vid frågor kontakta: 

Johan Svahn, förvaltare, 

076-780 29 59

Johan.Svahn@akademiskahus.se