Till navigation Till innehåll (s)

Drömcampus i fokus vid LARM 2016 i Linköping

Onsdag, 3 februari 2016
LARM arbetsmarknadsdagar, som arrangeras av Lin-Tek, Linköpings teknologers studentkår vid Linköpings universitet går av stapeln den 9 februari. Akademiska Hus finns på plats, i år med utgångspunkt i den campusplan som vi tillsammans med Linköpings universitet ska jobba fram under våren. Vi bjuder in studenter och universitetsanställda till vår monter för dialog om framtidens campus.

Akademiska Hus utvecklar campusplaner i samverkan med lärosäten för att långsiktigt och strategiskt utveckla campusområden. I vår startar en arbetsgrupp med representanter från bland annat Linköpings universitet och Akademiska Hus med att forma en helt ny plan för Linköpings universitets fyra campusområden; Campus Valla, Campus Norrköping, Campus US och Campus Lidingö.

- Vi tar ett helhetsansvar när vi utvecklar campusområden. Det vill säga campus som erbjuder annan service utöver utbildning och forskning, exempelvis studentbostäder, gym och restauranger som bidrar till ett levande campus tjugofyra timmar om dygnet. Campusplanering är en viktig beståndsdel i det här arbetet. Dels ger det oss möjlighet att kartlägga var vi står och vad vi kan utveckla på kort sikt, dels ger det oss möjlighet att måla upp de stora penseldragen för framtiden, säger Lars Hagman, regiondirektör i region Öst.

Studenternas röst viktig
Vi fångar studenters förslag och önskemål på olika sätt i processen. Vi välkomnar studenter till dialog i vår monter under LARM, där det kommer att finnas möjlighet att laborera fram sitt eget drömcampus. Givetvis vill vi även berätta om Akademiska Hus och hur det är att jobba hos oss.