Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Johan Svahn
Avdelningschef
076 780 29 59
johan.svahn@akademiskahus.se

Parkering vid Karlstad Universitet

Måndag, 20 juni 2016
Inför höstterminen 2016 kommer nya parkeringsautomater att installeras vid Karlstads universitet. Ökad beläggning på parkeringarna har i kombination med de gamla lågsamma automaterna inneburit köer och väntetid. De nya automaterna kommer att motverka detta och har dessutom nya efterfrågade funktioner. I samband med installationen kommer vissa avgifter att justeras samtidigt som månadsbiljetter möjliggörs. Självklart finns funktionen att köpa biljett med mobilen kvar även i de nya automaterna.

Norra och södra parkeringen

Månadsbiljett kommer att vara möjlig att köpas till norra parkeringen (norr om hus 11 & 12) och södra parkeringen (söder om hus 9E). Samma biljett kommer fungera på båda parkeringarna. Månadsavgiften kommer att vara 200 kr. Timpriset höjs till 2 kr/h för att få fler personer att köpa månadsbiljett. Det är samma timavgift som på Karlstad kommuns parkeringsplatser.

Parkering bakom biblioteket

På parkeringen bakom biblioteket kommer enbart timbiljetter att kunna köpas. Tanken är att denna parkering ska användas av korttidsbesökande till universitetet. Här kommer parkeringsavgiften att ligger kvar på 3 kr/h.

Parkeringen bakom Studenternas hus

Parkeringen bakom Studenternas hus kommer att behållas på samma nivå som idag, det vill säga 3 kr/h.

Grusparkeringen

Grusparkeringen norr om universitetet kommer att avgiftsbeläggas med 1 kr/h dygnet runt eftersom parkeringen annars i stor utsträckning kommer att användas som boendeparkering.

Vi hoppas att bidra till en enklare vardag för er som parkerar vid Karlstadsuniversitet genom att installera ny teknik och strukturera om parkeringsavgifterna.

De nya reglerna kommer att gälla från den 1 september 2016.