Till navigation Till innehåll (s)

Vi är med i nytt mentorprogram från Fryshuset

Onsdag, 1 februari 2017
I veckan startar första omgången av Fryshusets Up & Coming Executive Program, där åtta höga chefer inom svenskt näringsliv under ett års tid ska få individuell coachning av streetsmarta ledare.

Målet för de deltagande adepterna är att bredda sin syn på tillgänglig kompetens, men också att få möjligheten till inblick i vilka drivkrafter och förmågor som personer som gjort en annorlunda karriärmässig livsresa besitter. Tanken är också att
mentorerna ska tillföra ett annorlunda perspektiv och tänkande kring olika affärsmässiga utmaningar.

– Rekryteringsramarna många gånger är alldeles för snäva i Sverige, samtidigt är behovet talang enormt stort. Med det här mentorprogrammet vill vi hjälpa näringslivet att bredda synen på kompetens, genom att erbjuda dem att möta människor som har en helt annan bakgrund än den som de normalt anställer och
kanske till och med träffar i vardagen, säger Fatima Åsard på Fryshuset.

I den första omgången av mentorprogrammet deltar följande adepter:

Johan Skoglund, vd JM
Per Lindberg, vd och koncernchef BillerudKorsnäs
Jens Henriksson, vd Folksam
Benny Örnefors, vd Svensk Bilprovning
Kerstin Lindberg Göransson, vd Akademiska Hus
Jonas Hasselberg, vice vd Telia Sonera Sverige
Birgitta Stymne Göransson, styrelseproffs samt ordförande i Fryshuset
Helena Skåntorp, vd och koncernchef Lernia

Mentorer i programmet är:

Faje Gani, tidigare delägare Nöjesguiden, nu Nordenchef Twitter
Aseffa Heilu, entreprenör och grundare av festivalen 127
Daniel Bejner, entreprenör, Salong Betong
Lamin Sonko, PR-konsult
Bojan Djordic, fd fotbollsproffs, nu expertkommentator och konsult
Sara Åsard, entreprenör och grundare av Urban Hair
Feras Mahdi, kundtjänstchef
Andreas Undén, entreprenör grundare klädmärket New Black

– Vi är oerhört glada över den starka respons och stora nyfikenhet som finns kring det här programmet, vilket inte minst gruppen av deltagande företag bevisar, säger Kristian Andersson på bemanningsföretaget MultiMind Bemanning, som ansvarat för rekryteringen av adepter i programmet. Vi hoppas att det ska ge alla deltagare en djupare insikt kring det egna ledarskapet och en inspiration för att fortsätta arbeta med mångfald ur ett kompetensperspektiv.

Om Fryshuset Up & Coming Executive Program: 

Mentorprogrammet är en del inom Fryshusets verksamhet Up & Coming, som är en rekryteringstjänst inom Fryshuset i syfte att förmedla streetsmarta ledare och talanger till svenskt näringsliv. Mentorprogrammet är en vidareutveckling av den verksamheten där åtta näringslivsprofiler under ett år ska coachas av streetsmarta ledare. Projektet sker i samarbete mellan Fryshuset, MultiMind Bemanning samt Becahfront Communications.