Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

Humanistiska teatern i Uppsala visas för media

Torsdag, 27 april 2017
Intresset var stort när Akademiska Hus och Uppsala universitet bjöd på en rundvisning för media i den nyligen färdigställda Humanistiska teatern i Uppsala, precis intill Engelska parken.

I nära samarbete med Uppsala universitet har Akademiska Hus uppfört en ny arena vigd till det humanistiska samtalet, Humanistiska teatern. Utöver teatersalong rymmer fastigheten även kontor, mötes- och undervisningslokaler.

– Den Humanistiska teatern blir en mötesplats inom universitetet mellan ämnesområden och fakulteter med det humanistiska samtalet i fokus. Den Humanistiska teatern öppnar  också universitetet mot samhället och uppmanar till samtal, utveckling och kunskapssökande, Margareta Fahlgren, professor vid Uppsala universitet och ordförande i styrgruppen för projektet Humanistiska teatern.

Målsättningen har varit att skapa ett unikt rum för en gränslös dialog där humaniora manifesteras och synliggörs. Här ska människan som tänkande och skapande individ stå i centrum. Den Humanistiska teatern ska bjuda in till dialog inom universitet mellan ämnen och fakulteter, samt mellan universitetet och omgivande samhälle – lokalt, nationellt och internationellt.

– Tack vare ett nära och bra samarbete med universitetet har vi med Humanstiska teatern lyckats skapa en fantastisk plats på campus, där människor och idéer kan mötas. Jag tycker att vi har nått målet, att skapa en plats som bjuder in till dialog och det känns väldigt bra att nu få kliva in i och visa upp ett hus som nu är redo att börja användas, säger Anders Pohl, projektledare på Akademiska Hus.

Huset kommer även att fungera som kommunikationsstråk för passage till och från befintliga byggnader inom campusområdet Engelska parken. Med teatersalong, kontor, mötes- och undervisningslokaler blir det ett tillskott till flera institutioner. Humanistiska teatern kommer även att vara tillgänglig för fristående verksamheter och kunna nyttjas kvällstid för olika evenemang, föreläsningar och möten.

Vid pressträffen deltog Anders Pohl, projektledare Akademiska Hus, Margaretha Fahlgren,  professor vid Uppsala universitet, Margareta Öberg, Projektledare Uppsala universitet och Johan Wiberg, Entreprenadchef NCC.