Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

För mer information:

Mia Edofsson
Hållbarhetschef
031-63 24 21
mia.edofsson@akademiskahus.se

Unga i Stockholm ges förutsättningar att skapa en hållbar framtid

Onsdag, 5 april 2017
9 av 10 unga i Sverige anser att världen behöver bli mer hållbar. Samtidigt upplever många att de inte har möjlighet att engagera sig och påverka för en bättre värld. Det vill Akademiska Hus hjälpa till att förändra. Den 5 april är vi tillsammans med Sveriges största hållbarhetssatsning för unga, we_change, i Stockholm för att inspirera och ge ungdomar de verktyg de behöver för att kunna påverka beslutsfattare och bidra till en hållbarare framtid.

Inspiratörerna Björn Fondén och Evyn Redar sprider optimism och hopp till ungdomar runt om i Sverige under We_change-turnén.

91 procent av Sveriges unga anser att världen behöver bli mer hållbar. Detta visar en helt ny enkätundersökning utförd på Ungdomar.se i februari 2017 med över 1100 svarande i åldrarna 14-25 år. Samtidigt är det bara 37 procent som vet vad de ska göra för att skapa en bättre värld och varannan ung upplever att de inte alls har möjlighet att engagera sig och påverka.

-  I mötet med unga om frågor som rör deras framtid, om hållbarhet och samhällsutveckling behöver vi vara både lyhörda och ödmjuka. Vi tror att de som ska studera vid framtidens campus och i förlängningen ta över hela stafettpinnen för framtiden vill och bör involveras tidigt, säger Mia Edofsson, Hållbarhetschef vid Akademiska Hus. 

Projekt we_change

We_Change är en unik plattform där ungdomar, myndigheter, kommuner, näringsliv, forskning, politiker, skola och andra samhällsaktörer träffas och tillsammans engagerar sig för en hållbar värld genom inspirationsföreläsning, paneldiskussioner och workshops.

Akademiska Hus deltar i we_change-satsningen för andra året i rad.  Förutom i Stockholm finns vi på plats i Malmö den 21 april. Under förra årets turné besökte vi bland annat Göteborg och Umeå. Där träffade vi över 1000 ungdomar för att diskutera hållbar utveckling med fokus på framtidens hållbara campus.

Projektet besöker åtta städer och träffar tusentals ungdomar runt om i landet. Bakom arrangemanget står Ungdomar AB i samarbete med bland andra Akademiska Hus och Sida.

Övriga samarbetspartners i Stockholm är H&M, SEB, IKEA Stockholm, WWF, Stockholmshem, E.ON,  Stockholms Stad, Henkel, Telenor, Löfbergs och Pantamera tillsammans med Håll Sverige Rent.