Kontaktperson

Tommy Stjernfeldt
Senior rådgivare/projektledare Biomedicum
08-685 75 35
tommy.stjernfeldt@akademiskahus.se

Biomedicum nominerad till Årets Bygge 2019

Torsdag, 4 oktober 2018

”Det som började som ett par pennstreck på en servett för åtta år sedan är nu ett komplext centrum för forskning i hjärtat av Karolinska Institutets campusområde i Solna.” Så skriver tidningen Byggindustrin och nominerar nu Biomedicum till det prestigefulla priset Årets Bygge 2019.

Årets Bygge premierar goda exempel på det bästa byggsektorn presterar. God samverkan och måluppfyllelse avseende kvalitet, tid och ekonomi, teknik och innovation, hållbarhet och arbetsmiljö är viktiga kriterier i bedömningen. De 20 projekt som nomineras till Årets Bygge 2019 är sådana som avslutas under 2018. Bedömningen görs ave en jury som lägger särskild vikt vid att hela processen från byggherre, konsulter och entreprenörer till överlämnande till nyttjare, har fungerat föredömligt. Vid Årets Bygge-galan på Cirkus i Stockholm i mars 2019 presenteras vinnaren.

Nu har Byggindustrin offentliggjort sin sjunde nominering – Biomedicum. Byggnaden är ett av Europas största forskningslabb med plats för upp till 1 600 forskare och övrig personal vid KI. Biomedicum sträcker sig över elva våningar och är utrustad med spetsteknologi för att möjliggöra världsledande experimentell forskning. Biomedicum ska främja interaktion, nya samarbeten och utbyte av erfarenheter, idéer och tekniker över gränserna när flera vetenskapliga discipliner för första gången samlas under ett och samma tak. För Akademiska Hus är det vårt enskilt största byggprojekt någonsin, som stod klart för inflyttning i april i år – före utsatt tid och till en lägre kostnad än beräknat. 

Akademiska Hus har genom åren haft flera byggnader som nominerats till Årets Bygge. År 2014 kammade bolaget hem priset för Aula Medica – en byggnad som har Biomedicum till granne.