Till navigation Till innehåll (s)

Sing-Sing på KTH Campus är finalist i Årets Miljöbyggnad iDrift

Onsdag, 27 oktober 2021

Sing-Sing på KTH Campus är finalist i Årets Miljöbyggnad iDrift

Den 30 november är det dags för 2021 års Sweden Green Building Awards. Utmärkelserna delas ut årligen av Sweden Green Building Council för att uppmärksamma projekt och individer som bidragit till att främja hållbarhet inom samhällsbyggnad. Finalisterna presenterades idag och bland dem återfinns Sing-Sing på KTH Campus som är nominerad i kategorin ”Årets Miljöbyggnad iDrift”.

På prisutdelningen i slutet av november får vi reda på vem som koras som vinnare för detta helt nya pris, till dess håller vi tummarna för att Akademiska Hus blir den första organisation att motta ”Årets miljöbyggnad iDrift”. 

Från pressmeddelandet: ”KTH Singsing är en universitetsbyggnad för högskolestudier mitt i Stockholm som ritades av Nils Ahrbom och byggdes 1948. Certifieringen av byggnaden var ett led i underlaget för kommande strategiska beslut om certifiering av bolagets befintliga bestånd. Arbetet har gett perspektiv på långsiktiga mål, fungerat som en bra jämförelse mellan egna rutiner inom tillsyn och skötsel samt även gett ett bra underlag för diskussioner internt om bolagets hållbarhetsmål.”