Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Styrbjörn Rudfelt
Fastighetschef
073 026 19 26
styrbjorn.rudfelt@akademiskahus.se
Herman Karlsson
Fastighetsförvaltare
070 286 77 42
herman.karlsson@akademiskahus.se
Bruk Jovani
Drifttekniker
072 213 79 42
bruk.jovani@akademiskahus.se

Campus GIH

GIH Stockholm

Välkommen till startsidan för GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan) Campus. Här hittar du information om vad som händer i området.

Campus GIH är beläget strax bakom idrottsarenan Stadion, vid Lidingövägen. Högskolan har haft sina lokaler i fastigheten sedan huvudbyggnaden stod klar 1946. Den ritades av arkitekterna Gunnar Wejke och Kjell Ödéen som arbetade efter folkhemstidens ideal som var att kombinera praktisk nytta med den rådande estetiken. Anläggningen utfördes med enkla och rena linjer och fasaderna utfördes i oputsat rött tegel.

En om- och tillbyggnad gjordes 2012 och ritades av Wingårdhs arkitekter. Den nya delen ansluter väl till den befintliga byggnadens 40-talsprägel.

På Campus GIH finns GIH-badet som är en gemensam sim- och rekreationshall för GIH och allmänheten. Under hösten 2019 återinvigdes badet efter en omfattande renovering där de största förändringarna var att badet gjorts mer hållbart samt tillgänglighetsanpassats.  

Cirka 1000 personer forskar, studerar och arbetar i området. Här finns teorisalar, laboratorier och testmiljöer, datasalar, idrottshallar, gym, simhall, restaurang och ett bibliotek. På GIH:s framsida finns en gräsplan och två tennisbanor. I närområdet finns också fotbollsplaner med konstgräs, en rakbana för friidrott och en rundbana för skridskor. GIH ligger i Nationalstadsparken vilket ger tillgång till stora grönområden.

appdated_mittcampus_puff.jpg

Håll koll på campus

Appen Mitt Campus ger dig samlad information om vad som händer på campus oavsett om det är uppdaterade kartor, kommande störningar, åtgärder eller kontaktuppgifter. Dessutom kan du enkelt skapa, följa och lämna felanmälan direkt i appen.

Ladda ner appen på App Store eller Google Play.