Till navigation Till innehåll (s)

Yrkesroller på Akademiska Hus

Hos oss finns en stor mängd yrken och yrkesroller. Våra två största medarbetargrupper består av drifttekniker och byggprojektledare. Men vi har naturligtvis även andra yrkesroller på företaget. Träffa några av medarbetarna hos oss i filmerna nedan.

Ekonom

Christerolsson_extern.jpg

Som ekonom kan du arbeta på huvudkontoret eller på något av våra lokalkontor. Oavsett vilken roll du har som ekonom så arbetar du nära verksamheten och våra kunder med arbetsuppgifter av varierande slag.  

Drifttekniker

Annelie_extern.jpg

Som drifttekniker är du inte bara den som står närmast i den dagliga kontakten med våra kunder, du är även den som tar hand om våra hus och ser till att driften fungerar.

Kundservice, tillsyn och skötsel är vad våra drifttekniker är experter på. Akademiska Hus har även fokus på energieffektivisering och driftteknikerna jobbar med att optimera de tekniska systemen för att bli så energieffektiva som möjligt.

Energiingenjör

energi_film_puff.jpg

Som energiingenjör arbetar du i nära samarbete med förvaltningen, projektavdelningen och controller inom ekonomiavdelningen. Energiingenjören ansvarar för våra energimätare och att alla mätvärden som kommer ut är korrekta.

Du är med och utvecklar befintliga anläggningar samt deltar vid kravställande i samband med nybyggnation. Du fungerar också som bollplank till drifttekniker i styr- och reglersystemen och arbetar med vår egen energiportal för att aktivt energioptimera befintliga anläggningar.

Detta bidrar till att vi uppfyller bolagets uppsatta energisparmål på ett långsiktigt hållbart sätt.