Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus deltog på premiären av Business Arena i Umeå

Onsdag, 18 februari 2015
Tisdagen den 17 februari var det premiär för Business Arena i Umeå. På plats fanns över 600 verksamhetsföreträdare och beslutsfattare inom fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn. Och självklart deltog även Akademiska Hus, både i debatten och på mässgolvet.

Det bjöds på ett fullspäckat program under hela dagen. Däremellan fanns det gott om tid att mingla och nätverka.  

I talarprogrammet återfanns Akademiska Hus regiondirektör David Carlsson, vår chef för förvaltningsstöd Fredrik Nyberg samt vår hållbarhetschef Mia Edofsson. Under teman som Ändamålsenligt boende för unga - problem och strategi med fokus på studentbostäder, Värdeskapande fastighetsutveckling och Hållbart byggande bjöd våra medarbetare på engagerande och intressanta bidrag. 

En av mässans mest citerade talare och som också talade sig varm på temat hållbarhet var Göran Person, fd statsminister som numera är ordförande i Svea Skog. Persson delade med sig om kunskap och erfarenheter från skogsnäringen och ansåg att satsningar på skogen är vårt bästa bidrag till att förhindra klimatförändringarna. 

Vi på Akademiska Hus deltog inte bara i talarprogrammet, utan syntes även på mässgolvet med vår nya mötesplats -laddningsstolpen! Istället för att bjuda på en traditionell monter bjöd vi i år på en mötesplats där besökarna kunde samlas, vila fötterna en stund och samtidigt passa på att ladda sin telefon eller Ipad. Och laddningsstolpen var helt klart en plats som lockade många nyfikna besökare.

Vi på Akademiska Hus säger tack till Fastighetsnytt för väl arrangerade dagar i Umeå. Vi ser nu fram emot nästa Business arena i Stockholm, Göteborg och Malmö.