Till navigation Till innehåll (s)

Hållbarhetschef bland Sveriges miljömäktigaste

Tisdag, 14 april 2015
Hållbarhetschef, Mia Edofsson, är en Sverige miljömäktigaste personer 2015. I Miljöaktuellts årliga ranking gick hon rakt in på 43:e plats.

– Jag vill skapa en samsyn vad gäller framtidens hållbara samhälle och vad vi ska satsa på, men även vara ifrågasättande. Hållbarhet ska inte vara en sista fråga att bocka av i ett projekt, utan en integrerad del i det dagliga arbetet, säger Mia Edofsson.

101 företagsledare, hållbarhetschefer, opinionsbildare, forskare och politiker ingår i listan över de personer som sätter agendan i Miljö- och hållbarhetsverige. Syftet med listan är att identifiera och lyfta fram föredömen, personer som driver på och sätter agendan inom miljö- och hållbarhetsområdet.

Listan är framtagen med hjälp av Miljöaktuellts läsare och slutligen av en initierad jury. Detta har gjorts sedan 2009 av Miljöaktuellt som är Sveriges största oberoende medie om hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.

Akademiska Hus har sedan starten för drygt tjugo år sedan arbetat aktivt, målmedvetet och långsiktigt med hållbarhetsfrågor. Vi väger alltid in faktorer om social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet när vi planerar för ny- och ombyggnationer av fastigheter och campusområden.

Vi är ledande bland Sveriges fastighetsbolag när det gäller energieffektiviseringar och klimatoptimering i fastigheter och vi arbetar i samverkan med våra hyresgäster för att nå ett av våra viktigaste hållbarhetsmål: att minska andelen köpt energi med 50 procent till år 2025.