Till navigation Till innehåll (s)

Nya Arkitekturskolan på KTH Campus invigd

Måndag, 12 oktober 2015
Klockan 12 idag startade en gemensam invigning av den nya Arkitekturskolan och KTH Entré. Med de nya byggnaderna får arkitekturstudenterna en efterlängtad ny hemvist och KTH Campus en ny självklar mötesplats för studenter, forskare och lärare.KTHs rektor Peter Gudmundsson invigningstalade och KTH-A:s prodekan Anders Johansson intervjuade nyckelpersoner om de nya byggnaderna. 

Akademiska Hus representerades av Karin Ahlzén som berättade hur stolta vi är över den kanske vackraste byggnaden på campusområdet: "Nya arkitektur är den coola lillasystern till de 100-åriga storebrosorna på KTH", sa Karin bland annat. Se gärna mer av Karins tal här (länk till Youtube).

Andra talare på plats var till exempel arkitekterna Bolle Tham och Martin Videgård, Fakultetens dekanus Katja Grillner, Stadsarkitekt Karolina Keyzer, Rolf Jansson och Magnus Wiberg från Peab samt Magdalena Malm, Statens Konstråds direktör. Ceremonin avslutades med att Promenadorquestern spelade "Our House" av Madness.

Prestigefulla nomineringar

Nya Arkitektuskolan är en djärv byggnad i rostrött corténstål på cirka 8 800 kvadratmeter. Nyligen nominerades den till två prestigefulla priser, Årets Bygge och Kasper Salin-priset 2015.

Under dagen har Arkitekturhuset varit öppet för besökare och vid varje hel timme från klockan 9 till 16 (9, 10, 11, 14, 15, och 16) har det varit guidade visningar av huset.

KTHs rektor Peter Gudmundsson inledde talarsviten.
KTHs rektor Peter Gudmundsson inledde talarsviten.

 Nya Arkitekturskolan
Nya Arkitekturskolan.