Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

Kungliga Musikhögskolan nominerad till Årets Bygge!

Onsdag, 12 oktober 2016
Idag presenterades Kungliga Musikhögskolan, världens modernaste musikhögskola, som en av de nominerade till det prestigefyllda priset Årets Bygge. Priset utses av Svensk Byggtjänst och Byggindustrin.

Stoltheten är stor hos alla som varit inblandade i detta extra utdragna projekt. Utmaningarna har varit många, därför är det extra roligt att resultatet blivit så bra och att det uppmärksammas i detta sammanhang.

Byggnadsminne i fokus
Stallet, som är ett byggnadsminne, har spelat en central roll i projektet. Det har påverkat allt - samverkansarbetet, byggtekniken, arkitekturen etc. Stallet är numera helt integrerat i den förgyllda och glasade byggnaden och används som bibliotek.

Den nya musikhögskolan består av drygt 20 000 m2 BTA. I huvudbyggnaden med entré mot Valhallavägen ryms konsertsalar, övningsrum, datorsalar, studior med kontrollrum, undervisningsrum, administration, m.m. I flygeln som löper längs med Lidingövägen finns bland annat övningsrum, körsal, studenternas experimentscen, men även studentkårslokaler.

Se film om KMH