Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

För mer information:

Magnus Huss
Marknadsområdesdirektör
08-685 76 40
magnus.huss@akademiskahus.se

Byggstart för Studenthus Valla – det nya centrala navet på Linköpings universitet

Måndag, 29 maj 2017

Idag drog Akademiska Hus igång bygget av Studenthus Valla på Linköpings universitet. Studenthuset kommer att bli campusområdets centrala nav och bidra till att utveckla Campus Valla till en kreativ och attraktiv studiemiljö. Huset beräknas stå klart sommaren 2019 och omfattar drygt 15 000 kvadratmeter.

Linköpings universitet och Akademiska Hus arbetar tillsammans för att utveckla Campus Valla till en kreativ och attraktiv studiemiljö, där studenterna och utbildningen står i fokus. Utgångspunkten är universitets vision om att vara ett universitet med internationell lyskraft, som står sig väl i konkurrensen med andra lärosäten runt om i landet.

På plats för att ta det första spadtaget var Helen Dannetun, rektor Linköpings universitet, Erik Claesson, kårordförande Linköpings teknologers studentkår och Magnus Huss, marknadsområdesdirektör Akademiska Hus.

- Campus Valla har växt mycket under sina 40 år men först nu är det studenternas tur att äntligen få ett hus, säger Helen Dannetun, rektor vid Linköpings universitet. Vårt nya Studenthus kommer att bli ett naturligt nav i deras studieliv, med läsplatser och med bibliotek, attraktiva miljöer för att vila ut en stund eller hänga bara med andra studenter. Spadtaget idag är en milstolpe som passeras och om några år kan vi säga: Äntligen!

Studenthus Valla ska bli en central mötesplats för studenter, medarbetare och besökare. Med sina sju våningar blir det också den tydliga entré som universitetet saknat. Här kommer det att finnas ett brett utbud av service, som bibliotek, restaurang, studentkök, kafé, studentservice och 900 nya läsplatser.

- Linköping växer, vi ser till exempel den nya Vallastaden växa fram alldeles här intill. Därför är det helt naturligt att även Campus Valla växer, detta nya studenthus med sin centrala placering på campus är en naturlig utveckling. Vi är mycket stolta och glada över att starta bygget idag och tillsammans med Linköpings universitet fortsätta utveckla Campus Valla, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Den nya byggnaden kommer att uppfylla höga krav på energieffektivitet och har en tydlig målsättning att uppnå Miljöbyggnad Guld.

Akademiska Hus investerar cirka 400 miljoner kronor i projektet som beräknas stå klart sommaren 2019.