Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

För ytterligare information

Henrik Mortensen
Kommunikationsansvarig Campus och Affärsutveckling
031-63 25 18
henrik.mortensen@akademiskahus.se

Vetenskapsfestivalen i Bältespännarparken byggt av Akademiska Hus

Onsdag, 10 maj 2017
Just nu pågår Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Med hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök och mer än 1000 timmars vetenskap vill Vetenskapsfestivalen nå ut och väcka intresse för forskning och vetenskapliga ämnen. I år är Akademiska Hus arenasponsor till Vetenskapsfestivalen i Bältespännarparken.

I parken har festivalen placerat två stora tält där olika typer av föreläsningar och arrangemang kommer att anordnas under hela festivalen. På programmet finns allt ifrån "Science Slam" till podcastinspelningar och ”Fråga Vetenskapsfestivalen”. Tälten som ligger mitt emot Stora teatern är öppna för alla. Programmet hittar ni här!

Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg hålls i år för tjugoförsta året i följd och är ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang och Sveriges enda i sitt slag. Festivalen har tre olika specialinriktade program; programmet för alla den 10-14 maj (fri entré!), skolprogrammet den 8-19 maj och fackprogram 10 maj. Huvudmän för festivalen är Chalmers, Göteborgs universitet, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Riksbankens Jubileumsfond, Vetenskapsrådet och Vinnova. Projektledning sköts av Göteborg & Co.