Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus möjliggör skridskobana på sjön Pussen i Luleå

Torsdag, 24 januari 2019

skridsko_band.jpg

Under december har Akademiska Hus gjort i ordning en skridskobana på sjön Pussen, bakom Luleå tekniska universitetsbibliotek. Med en skridskobana i anslutning till campus stärks LTU:s vision om att vara ett vintercampus som erbjuder miljöer för utövning av vintersporter.

Intill Pussen finns helt nya grillplatser som Akademiska Hus löpande fyller på med ved. Skridskobanan har belysning som gör att man kan nyttja banan även under eftermiddag och kvällstid. Så länge vädret och kylan gör att isen är säker kommer banan att hållas plogad.  

Skridskobanan är ett resultat av olika idéer som kom fram under en workshop mellan Akademiska Hus, LTU och studentrepresentanter där syftet var att ta fram aktiviteter och förslag för hur campusområdet kan göras mer trivsamt