Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Marcus Törnkrantz
HR-specialist Arbetsmiljö & Hälsa
070 686 25 22
marcus.tornkrantz@akademiskahus.se

Arbetsmiljöpris delas ut vid Årets Bygge

Fredag, 22 mars 2019
För att inspirera, uppmärksamma och driva på utvecklingen för säkrare arbetsplatser inom byggbranschen instiftar organisationen ”Håll Nollan” ett arbetsmiljöpris. Det delas ut vid den årliga galan Årets Bygge, den 26 mars.

– Vi är glada för att Håll Nollan har fått förtroendet att dela ut ett nyinstiftat Arbetsmiljöpris på Årets Bygge galan, det är ett erkännande för Håll Nollan men framförallt en symbol för att frågan är viktig för branschen, säger Marcus Törnkrantz som deltagit i framtagandet av priset samt nomineringsarbetet.

– Det har varit inspirerande att få ta del av allt det engagemang och arbete som görs därute för att förhindra att någon skadas eller dör på sin arbetsplats. Vår uppgift har varit att hitta de tre nominerade som gjort en skillnad och lyst lite extra starkt. Oavsett vem som vinner är det ett kvitto för samtliga att de gjort något bra, samtidigt en uppmaning till oss andra att inspireras och lära av varandra, för inom arbetsmiljö och säkerhet konkurrerar vi inte avslutar Marcus Törnkrantz, Arbetsmiljöingenjör på Akademiska Hus.

Håll Nollan är en uppmaning och en påminnelse om en av de absolut viktigaste frågorna för alla som jobbar i bygg- och fastighetsbranschen i Sverige – att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser. Juryn för det nyinstiftade priset består av Håll Nollans styrelse där Akademiska Hus projektdirektör Hayar Gohary är ordförande.  

– Vi har fått in många kvalificerade ansökningar som visar att det pågår många bra initiativ för att förbättra säkerheten på våra byggen - men årets tre finalister tycker vi sticker ut speciellt, säger Ulrika Dolietis, VD Håll Nollan.