Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Anders M Berg
Strategisk fastighetsutvecklare
070 780 25 69
anders.m.berg@akademiskahus.se

Besök A Working Lab med VR

Torsdag, 19 november 2020

0693.jpg

Nu finns ett coronasäkert alternativ till det fysiska studiebesöket - tillgängligt för alla. I en virtuell studietur visas de tre mest innovativa och energieffektiva byggnaderna runt Chalmers campus Johanneberg - och Akademiska Hus nya byggnad A Working Lab är en av de utvalda. Turerna är framtagna av Green Gothenburg som drivs genom Business Region Göteborg.

A Working Lab är ett kontorshus för samverkan och innovation där framtidens sätt att arbeta testas. Byggnaden är en del av Johanneberg Science Park. Den är också Akademiska Hus mest intelligenta byggnad och certifierad med Miljöbyggnad Guld. Hela sexton innovationsprojekt drev arbetet framåt med tydligt klimat- och hållbarhetsfokus under hela byggprocessen. Exempelvis genom projekt som solel och batterilagring i kombination med likström för att minska energiförluster och en digital tvilling för att optimera driften i byggnaden.

Ta en tur på campus

Projekten presenteras i den virtuella rundturen där man klickar sig fram mellan husen och kan få mer information om varje enskilt projekt men också inblick i de andra byggnadernas innovativa satsningar för en mer hållbar samhällsbyggnadsbransch. Förutom A Working Lab visas HSB Living Lab, där framtidens studentboende utforskas och Riksbyggens innovativa bostadshus Viva.

Business Region Göteborg driver Green Gothenburg som har som syfte att öka kännedom och dela svenska exempel på hållbara lösningar inom bygg och energifrågor. Normalt tar man ofta emot internationella delegationer men under rådande pandemi har denna kreativa lösning utformats som ett alternativ för att visa upp allt spännande på och runt campus Johanneberg i Göteborg.