Till navigation Till innehåll (s)

Nu är 322 nya student- och forskarbostäder klara för inflytt på KI Residence Solna

Måndag, 13 september 2021

kiresidencesolna-bild.jpg

Strax intill Karolinska Institutet har Akademiska Hus byggt de nybyggda student- och forskarbostäderna KI Residence Solna med plats för 400 studenter. Behovet av studentbostäder i Stockholm är stort och tillgången på boende är avgörande för stadens lärosätes framtida attraktionskraft.

Lagom till terminsstarten har nu KI Residence Solna börjat fyllas på med studenter. De tre A-formade husen ligger en kort promenad från Karolinska Institutets huvudbyggnader, mitt i centrala Stockholm och består av 322 yt- och energismarta lägenheter med plats för över 400 studenter och forskare. Husen har formen av ett A för att klara bullernivåerna och består mestadels av ettor men även tvåor och fyror.

Utformning av bostäderna har tagits fram i ett samarbete med KI som kommer att blockhyra alla bostäderna.