Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Ulf Däversjö
Direktör Innovation & Affärsutveckling
072 544 24 17
ulf.daversjo@akademiskahus.se

Vinnaren utsedd i idétävlingen Future Campus Challenge

Tisdag, 14 december 2021

future-campus-challenge.jpg

Nu är det avgjort! Vinnaren i Future Campus Challenge, idétävlingen för nya idéer för KTH:s campusområden i Stockholm, är KTH Maps, en lösning som ska göra det lättare att hitta en plats att plugga på campus.

Tillsammans med KTH Innovation anordnade Akademiska Hus Future Campus Challenge för att hitta nya idéer som kan göra KTH:s campusområden bättre för alla efter pandemin. Av de 22 idéer som skickades in gick fem vidare till final och omröstning. 555 personer röstade och flest röster gick till idén KTH Maps av Gustaf Törner, som läser på masternivå i matematik vid KTH. 

- Under pandemin pluggade jag mycket på KTH, och jag var oftast den i mitt plugg-gäng som var på plats på campus först, redan vid klockan sju. Vi hade tagit samma rum under hela pandemin men nu började folk hitta dit och det blev nästan kö utanför. En morgon när det regnade så började jag tänka ”det finns ju fler ställen, varför går inte folk till dem”. Jag tyckte att det borde vara enklare att hitta en plats att plugga på KTH. Särskilt när man är ny som student är det jättesvårt. Alla hamnar ofta på samma plats. Det var där det började ticka på, säger Gustaf Törner.

Akademiska Hus tillsammans med KTH Innovation var initiativtagare till Future Campus Challenge där studenter och medarbetare på alla KTHs campus bjöds in att tävla om bästa idé för att utveckla campus.

- Pandemin har tvingat oss alla till helt nya beteenden och förändrat vår syn på platsens betydelse för verksamheter på campus. Det är viktigt för oss på Akademiska Hus att tillsammans med KTH förstå hur vi kan göra framtidens campus mer attraktivt och relevant för och tillsammans med användarna. Vår förhoppning om ett stort engagemang från studenter och medarbetare till initiativet har bekräftats och vi har fått många intressanta idéer och förslag, inte minst vinnarens bidrag med kartan som hjälper studenter få enklare tillgång till studieplatser, säger Ulf Däversjö, direktör Innovation och hållbar utveckling, Akademiska Hus.

Över fem hundra personer röstade på de fem finalisterna i omröstningen.

- Det är oerhört roligt och ett mått på att det finns ett stort engagemang för våra campusområden. Med de erfarenheter vi har i bagaget har vi insett hur viktiga våra fysiska miljöer är. Vi tror att vi alla har blivit mer medvetna att vi kan förändra! Vi på KTH Innovation vil också uppmuntra alla att fortsätta vara kreativa – vi vill alltid höra om nya idéer från KTH, säger Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation.