Till navigation Till innehåll (s)

Nu testas nya sätt att mötas och lära utomhus på Högskolan i Gävle

Tisdag, 6 september 2022

thewhale.png

Från och med idag testas ett nytt slags uterum med tillhörande möbler på Högskolan i Gävle. Produkterna är framtagna av en Gävlebaserad designer med hjälp av pengar från Vinnova och Akademiska Hus.

"The Whale” är en slags pergola med inredning som har utvecklats av Lovisa Pettersson, en före detta industridesignstudent från Högskolan i Gävle.

Det får plats cirka 20 personer inuti The Whale och tanken är att man här ska kunna träffas på möten eller föreläsningar - utomhus. Inuti uterummet finns också en ny typ av hybridbord - “The Ant” - som går att använda både som ståbord och för att luta sig mot.

 

En innovativ produkt som ska bli bättre med tiden


Fram tills nu har The Whale inte testats som en utbildningsmiljö. Designern Lovisa Pettersson vill därför gärna ha input av högskolans lektorer och studenter för att se hur man kan utveckla rummet.

- Jag ser fram emot att få se studenter och lärare börja använda detta. En testbädd är otroligt viktigt för att se att det vi tagit fram faktiskt löser problemet och behovet på plats. Vi kan tänka, fundera och komma med gissningar, men det är först som det testas och används som vi faktiskt får reda på vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra, säger Lovisa Pettersson.

The Whale kommer inte ha full tillgänglighetsstatus. Det finns ingen hörselslinga och vägen fram till klassrummet är vanligt gräs.

 

thewhale-6sept2022.jpg