Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Anders M Berg
Fastighetschef
070 780 25 69
anders.m.berg@akademiskahus.se

Nya skogen vid Karlstads universitet invigd

Onsdag, 13 september 2023

MicrosoftTeams-image (4).png

Skogsområdet vid Karlstads universitets campus har genomgått en spännande förvandling som förenar biologisk mångfald med hälsa och välmående. Invigningen ägde rum den 13 september. Dagen bjöd på guidade turer och en prestigefylld namntävling.

Under 2022–2023 har skogen vid Karlstads universitet genomgått omfattande förändringar. Träd som skadats av granbarkborren har tagits bort, samtidigt som nya träd och buskar har planterats, och området har kompletterats med bland annat faunadepåer, fågelholkar och igelkottsbon. Dessutom har en ny promenadslinga anlagts.

Onsdagen den 13 september markerade den officiella invigningen av skogen och den nya promenadslingan. Vid lunchtid myllrade det av liv vid universitetets huvudentré. Besökarna kunde delta i tipspromenader, guidade turer och en tävling för att namnge den nya skogen. Juryn överlägger nu om de fina förslagen som har kommit in. Vi ser fram emot att avslöja den nya skogens namn inom kort!

Vår skog, vår planet

Skogen är mer än bara en vacker miljö; den spelar en viktig roll i klimatarbetet. Den binder luftföroreningar, kyler ner atmosfären och bidrar med förnyelsebara råvaror som kan ersätta fossila bränslen.

En promenad i skog och mark bidrar till välbefinnande för både kropp och själ. Det sänker pulsen och skapar en känsla av lugn som stärker koncentrationen.