Till navigation Till innehåll (s)

Kontakt

Anders Pohl
Projektledare
070 313 31 58
anders.pohl@akademiskahus.se

Ett år tills Humanistiska teatern ska invigas - så här ser det ut idag

Torsdag, 31 mars 2016
Humanistiska teatern, som byggs för Uppsala universitet vid Engelska Parken, kommer att stå klar under 2017. Byggnaden kommer att rymma både kontor och en modern teater som ska främja det humanistiska samtalet. Sedan byggstarten i april 2015 har mycket hänt. Följ med på ett studiebesök på Humanistiska teatern.

Från Thunbergsvägen kommer den nya teaterbyggnaden att torna upp sig med en unik form och fasad. Byggnaden är ritad av White arkitekter.

Idag börjar man se den nya huskroppen, vars ytterväggar gjuts etappvis i betong. Utanpå ytterväggen kommer en perforerad plåt placeras och blir i sig ett eget konstverk.    

Den lutande ytterväggen som sedan ska gjutas i betong. 

Före och efter gjutning i samma bild. Betongen gjuts bit för bit runt om och ska när det är klart bli en bra bit högre, samma höjd som de omkringliggande byggnaderna.

Fasadens lutande form framträder sedd från sidan.

Med teatern sedd ovanifrån syns även den unika formen på lokalen. Här kommer en salong med plats för 140 personer att byggas innanför väggarna. 

Nytt och gammalt möts i Engelska Parken. Den Humanistiska teaterns andra huskropp ligger mellan två äldre fastigheter och vätter mot just Engelska parken. 

Läs mer om hur byggnaden kommer att se ut när den är färdig och mer om vad som ska rymmas i fastigheten via länken nedan.