Till navigation Till innehåll (s)

För information

Carolin Åberg Sjöqvist
Chefsjurist; Säkerhetsskyddschef
070 664 24 62
carolin.aberg@akademiskahus.se

Akademiska Hus polisanmäler före detta chef

Torsdag, 8 september 2016
Igår, den 7 september 2016, lämnade Akademiska Hus in en polisanmälan gällande en före detta anställd, som misstänks på ett olagligt sätt ha missbrukat sin ledande ställning i bolaget. Åtgärden vidtas sedan en internutredning påvisat ekonomiska oegentligheter för miljonbelopp, handlingar som ska ha pågått under flera år.

– Vi ser mycket allvarligt på alla former av oegentligheter. Om vi uppmärksammar den typen av agerande så polisanmäler vi det och bistår berörda myndigheter, säger Akademiska Hus chefsjurist Carolin Åberg Sjöqvist.

Hon tillägger att de misstänkta brottsliga handlingarna uppdagats tack vare bolagets visselblåsarfunktion. Misstankarna stärktes efter en internutredning varvid den anställde fick avsluta sin anställning omedelbart och de misstänkta brotten har nu polisanmälts.

– Det är ett agerande som är fullkomligt oacceptabelt för en medarbetare på Akademiska Hus. Vi har rutiner och riktlinjer för att undvika den här typen av oegentligheter, men ska nu se över dessa ytterligare, säger Carolin Åberg Sjöqvist.