För mer information:

Marie Hallander Larsson
HR-direktör
031-63 24 05
marie.hallanderlarsson@akademiskahus.se

Akademiska Hus nomineras för framgångsrikt mångfaldsarbete

Fredag, 22 februari 2019

Akademiska Hus har nominerats till Diversity Impact Awards – priset som hyllar ledare, företag och organisationer som driver på näringslivets utveckling inom mångfald och inkludering. Den 27 mars har vi chans att kamma hem pris i kategorin Diversity Impact Company of the Year, där vi är en av tre slutkandidater.

Diversity Impact Awards delas ut i tre kategorier till Sveriges främsta ledare, företag och initiativ som under 2018 har skapat konkret förändring för att öka mångfalden i svenskt näringsliv. Bakom priset står Women Executive Search (Wes), Sveriges enda chefsrekryteringsföretag som är specialiserat på inkluderande rekryteringsprocesser. 

Priset i kategorin Diversity Impact Company of the Year delas ut till ett företag som med ”ett långsiktigt och trovärdigt engagemang har ökat mångfalden på ledningsnivå och uppnått konkreta resultat genom att integrera mångfaldsfrågan i den övergripande företagsstrategin.“

- Jag oerhört stolt över det mångfaldsarbete som vi på Akademiska Hus tillsammans har gjort och som ligger bakom nomineringen. Under året har vi bland annat fått vår Lika Unika-handlingsplan på plats, vi har genomfört en rad aktiviteter för att stävja mobbing och trakasserier och vi har rekryterat fler kvinnor till fastighetsbranschen. Vårt mångfaldsarbete ska inte ses som ett enskilt projekt utan det handlar om hur vi integrerar ett inkluderande synsätt i vardagen – varje dag, säger Marie Hallander Larsson, HR-direktör på Akademiska Hus.

Diversity Impact Awards delas ut den 27 mars vid en prisceremoni i Stockholm.