Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Anna Alsborger
Fastighetsdirektör
070 97 945 72
anna.alsborger@akademiskahus.se

Akademiska Hus köper byggnader i centrala Stockholm

Onsdag, 25 oktober 2023

Akademiska Hus köper byggnader i centrala Stockholm.

Akademiska Hus har tecknat avtal med RISE (Research Institutes of Sweden) om att förvärva tre byggnader inom tomträtten Stockholm Forskningen 1 vid KTH Campus på Östermalm i Stockholm. Köpet sker genom ett bolagsförvärv till ett överenskommet byggnadsvärde om 105 miljoner kronor.

De tre byggnaderna ligger på campusområdets huvudstråk Drottning Kristinas väg och har, liksom hela KTH Campus, ett strategiskt läge nära Stockholm city. Tillsammans omfattar byggnaderna cirka 4 300 kvadratmeter som RISE idag främst använder för kontor och labb. Byggnaderna ligger i direkt anslutning till den huvudbyggnad som Akademiska Hus sedan tidigare äger och hyr ut till RISE.

- Med sin forskning, sina testbäddar och nära samarbete med näringslivet stärker RISE kunskapsklustret på KTH Campus. Som ägare av hela RISE-kvarteret kan vi nu ta ett helhetsansvar för lokalerna, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

Akademiska Hus tillträder de tre byggnaderna den 25 oktober 2023.