Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Anna-Karin Anderwall
Fastighetschef
073 084 30 42
anna-karin.anderwall@akademiskahus.se
Anna Mattsson
Fastighetsförvaltare
072 208 25 14
anna.mattsson@akademiskahus.se
Marcus Tegen
Fastighetsförvaltare
072 208 15 23
marcus.tegen@akademiskahus.se

Campus Valla, Linköping

Välkommen till Campus Valla i Linköping. Här är Linköpings universitet vår största hyresgäst. Vi har också ett flertal företag och myndigheter på plats som vill bedriva sin verksamhet i forskningsnära miljöer.

Genom hela campusområdet löper en gång- och cykelväg som kallas för ”Corson”. När universitetet byggdes i början av 1970-talet var ambitionen att all verksamhet skulle centreras med Corson som naturlig pulsåder.

Det senaste tillskottet på Campus Valla är Studenthuset som invigdes under hösten 2019. Huset beskrivs som "ett möjligheternas hus" med 1000 nya studieplatser, möjlighet för arbete, möten och nya tankar och innovativa lärandemiljöer. Huset är campusområdets tydliga centrala nav och står ut på området med sina sju våningar. Samtliga servicefunktioner för studenterna erbjuds nu på ett och samma ställe; reception, studenthälsa, antagnings- och examensservice, grupprum, restaurang och studentdrivet café. Även ett modernt bibliotek finns i byggnaden.

Hela universitetsområdet är numera sammanlänkat med den nya stadsdelen Vallastaden, som byggts i anslutning till campusområdets södra del och bidrar till mer liv och rörelse på campus dygnet runt.

appdated_mittcampus_puff.jpg

Håll koll på campus

Appen Mitt Campus ger dig samlad information om vad som händer på campus oavsett om det är uppdaterade kartor, kommande störningar, åtgärder eller kontaktuppgifter. Dessutom kan du enkelt skapa, följa och lämna felanmälan direkt i appen.

Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

Se en snabbversion av hur Studenthuset  växte fram 2017-2019