Kontaktperson

Magnus Huss
Marknadsområdesdirektör
070 629 13 76
magnus.huss@akademiskahus.se

Invigning av Biomedicum

Fredag, 30 november 2018

Inflyttningen skedde redan i april, men nu har Karolinska Institutet haft officiell invigning för Biomedicum i Solna. Laboratoriet är Akademiska Hus enskilt största byggprojekt någonsin, som stod klart före utsatt tid och till en lägre kostnad än beräknat.

Invigningen bestod av en eftermiddag fylld av föresläsningar, mingel och firande.

Biomedicum är ett av Europas största forskningslabb med plats för upp till 1 600 forskare och övrig personal vid KI. Byggnaden sträcker sig över elva våningar och är utrustad med spetsteknologi för att möjliggöra världsledande experimentell forskning. Biomedicum ska främja interaktion, nya samarbeten och utbyte av erfarenheter, idéer och tekniker över gränserna när flera vetenskapliga discipliner för första gången samlas under ett och samma tak.

Biomedicum är nominerat till det prestigefulla priset Årets Bygge 2019.