För mer information:

Tommy Stjernfeldt
Senior rådgivare/projektledare Biomedicum
08-685 75 35
tommy.stjernfeldt@akademiskahus.se

Hedersomnämnande till Biomedicum

Fredag, 13 april 2018

Glaspriset 2018 gick till Umestan 12 i Umeå. Men Biomedicum utmärker sig ändå med ett hedersomnämnande.

Biomedicum var tvåfaldigt nominerad till årets glaspris men blev omsprungen av Umestan 12, ritad av Wingårdhs arkitekter. Det nya avancerade forskningslaboratoriet Biomedicum som Akademiska Hus har byggt åt Karolinska Institutet på Campus Solna fick istället ett hedersomnämnande för sin dubbelglasfasad med ett veckat ytterskikt.

–     Hela anläggningen präglas av dagsljus, öppenhet, transparens och samverkan, lyder en del av motiveringen.

Juryns motivering

Akademiska Hus och Karolinska Institutet inviger i år ett av Europas största forskningslaboratorier i Solna. Hela anläggningen präglas av dagsljus, öppenhet, transparens och samverkan. Den funktionella och strikta exteriören har en dubbelglasfasad med ett veckat ytterskikt. De olika ljusa laboratoriedelarna är rationellt grupperade kring en hög ljusgård. Trapphallens hushöga bakifrån belysta fondvägg, har utförts av munblåst glas med vackra skiftningar.

Läs mer om Cookies