Till navigation Till innehåll (s)

CAMPUSMILJÖ SOM FÅR HÖGSTA BETYG AV STUDENTER

Renewal House är den största och mest ambitiösa investeringen i Harvard Colleges historia. Elever, lärare och personal har alla bidragit med förslag och idéer. Efter flera års planering öppnade det första av tolv klassiska campushus, ”Stone Hall” under senhösten 2013.

Exteriören har omsorgsfullt renoverats för att bevara den historiska karaktären av huset och fem principer har legat till grund för ombyggnadsprojektet:

  • Bevara den historiska karaktären.
  • Bidra till ett levande campusliv.
  • Knyta ihop de olika enheterna inom campushuset.
  • Tillhandahålla modernt boende och bidra till ett hållbart samhälle.
  • Miljön ska andas framtid.

Som de flesta andra amerikanska universitet är man på Harvard förpliktigad att ta hand om hela människan, från undervisning till mat, boende och idrott. Ett synsätt som varit en röd tråd i ombyggnaden och som har resulterat i en planlösning där elever och personal enkelt kan ta sig till varandra. Man har satsat på flera gemensamhetsutrymmen, konststudior, galleriliknande korridorer, moderna elevkök och flera utrymmen för motion och rekreation.

”Min första tanke när jag såg ombyggnaden var att det märktes att man varit noggrann med att ta in synpunkter från alla som bor och verkar här. Det känns verkligen som ett hem, säger Rose Whitcomb, elev på Harvard Colleges  Stone Hall.

Erfarenheter och synpunkter från de första ombyggnationerna ligger till grund för de fortsatta renoveringarna av de övriga campushusen på Harvard som beräknas vara avslutade 2018.

Text Anna Cederberg Gerdrup

 

Läs om andra lösningar för bra boende

»House Renewal handlar om mer än bara tegel och murbruk. Det handlar om att blåsa nytt liv i hjärtat av Harvard College för framtida generationer av studenter.«

Michael D. Smith, dekanus vid fakulteten för konst och vetenskap.